tiistai 2. maaliskuuta 2021

Helmikuu ja maaliskuun menot

Helmikuu on ollut suhteellisen menevää. Oli koirien kanssa käyntejä asioitten tiimoilta ja noistako nuo tykkäsivätkin. Oli myös ihanaa huomata miten rattosa N onkaan keskustan hälinässä, vaikka siellä on rakennuskaaos ja ratikkakoe ajot menossa. Okei onhan tuo olut aina rattosa, mutta kiva muistutus itselleni.

Käytiin kimppalenkillä Nahon kanssa ja siinähän vierähti useampi kilometri tuntiin. Oli kyllä hirmun kivaa kävellä vaihteeksi seurallisena, eikä vain koirien kanssa. Mukana oli siis Ruuti tolleri, Esme parsoni ja Kukka kääpiövillakoira + noiden hihnan päät, joist toinen esitti mätsärissä Nahoa, tuossa viime kesällä.

Tammi-Helmikuun vaihteessa kävin Nahon kanssa hangessa treenaamssa ja räpsimässä muutamat kuvat. Harmikseni huomaten, ettei lumen paljous ollut ehkä paras vaihtoehto kuvaamiselle. Paimenella oli kuitenkin kivaa niin se on pääasia.



Wilman kanssa käytiin tuon hammaskiven poistossa Inka-Marilla Hyhkyssä. Wilmalla oli koko reissun aikana ihan hirmun kivaa ja töhöttikin menemään, kuin mikäkin lottovoittaja. Eläinlääkärissä sitten hoidettiin hampaat kuntoon ja yksi kulmuri poistettiin. Tämä hammas oli nyt toinen hammas mikä Wilmalta on poistettu. Muuten tuolla ei kuulemmalti ollut hampaissa paljonkaan hammaskiveä. Noin vuosi stten kävin samassa paikassa poistatuttaamassa hammaskiveä Wilmalta. Kulmuri oli siinä jamassa, että se oli parempi poistaa. Wilmalla on tosiaan kulmureissa ns tarkut minne kerääntyy hammaskiveä.


Kämpille kun päästiin cotonin kanssa, niin laitoin tuon omaan häkkiinsä lepäämään. Nahoko sitten oli kovin kiinostunut Wilmasta ja pällistelikin tuon perään koko loppuillan. Ruoka alkoi maistua joskus 21:00 tietämillä ja siitä sitten vika lenkki tehtiin normaalisti.
Hammaskiven poisto reissu oli kyllä taas todella kannattava reissu. Ihan hoidollisesti, mutta myös sen puolesta, että Wilmalla oli kivaa ja sai omaa aikaa. Eikä kulmurin puuttuminen ole haitannut cotonia mitenkään. Ollaan siis selvitty hammasongelmilta ihan hyvin tähän asti ja toivon mukaan tällä samalla linjalla mennään loppupolkukin.


Naho paineli puolestaan helmikuussa 16. päivä My Dog DNA näytteen ottoon Pyynikin eläinlääkäreille. Suunnattiin aluksi paimenen kanssa bussilla keskustaan ja käytiin Koskikeskuksessa heittämässä paketti automaattiin. Läpinäkyvä hissi oli ihan hirmun kiva Nahosta, kun siitä näki ihmisiä.

Siitä sitten suunattiin kiertoreitin kautta keskustorille ja kohti Pyynikin eläinlääkäreitä. Oltiin ehkä hiukan liikaakin etuajassa ja saatiin odotella. Mutta eipä sitä kiirekkään ollut joten eipä tuo haitannut mitään. Päästiin sitten hoitohuoneeseen ja lääkäri, kun tuli tilaan niin Naho meni ja kiipesi melkein syliin. Olihan se lääkäri niiiin ihana Nahosta.


Näytteen otossa ei mennyt kaukaakaan ja testin kanssa suunnattiin sitten Sokokselle, jossa olisi posti. Postin kautta bussille ja kämpille. Paimen oli ihan hirmun mallikkaasti koko tuon seikkailun ajan ja saikin vastaantulijoilta kehuja. Onneksi on näin happy-lucky-go eläin.
2.3 ilmestyivätkin DNA testin tulokset ja yllätyin miten nopeen ne loppupelissä sitten tulivatkaan. Kaikki on puhdasta. Olen todella iloinen millaienn tulos sieltä tuli ja väripuolikin vaikutti vallan mielenkiintoiselta. Laitan noista parit kuvat alas.



 

Maaliskuun 6. päviä suunnataan Nahon kanssa Pyynikin eläinlääkäreille joukkotarkastukseen, jossa Naholta otettiin viralliset selkäkuvat. Katsotaan millasita sieltä sitten tuleekaan.